úterý 25. října 2016

ARGITAL: Očistný šampon proti volným radikálům

Na to, že žijeme v „době chemické“ už jsem upozorňovala v soutěžním článku ve výzvě LOHAS blogger (článek najdete TADY). Detoxikovat čas od času své tělo je tedy prakticky nezbytné. Existuje celá řada očistných kúr - můžeme detoxikovat střeva, játra, ledviny, nebo třeba plíce. Ale řekněme si upřímně, koho by napadlo detoxikovat si vlasy? Asi málokoho (včetně mě), ale to by byla chyba! Protože vlásky jsou za to neskonale vděčně a navíc ten pocit kompletní očisty je k nezaplacení. Prostě když už, tak pořádně!



V dnešní recenzi bych vám ráda představila Očistný šampon proti volným radikálům od italské firmy Argital. Šampon má absorbovat a eliminovat volné radikály, které jsou produkovány počítači, mobilními telefony, anténami apod. a které se nám následně kumulují ve vlasech, oslabují je a vyvolávají stárnutí pokožky. Šampon by měl vlásky uzdravit, posílit, zbavit všech nečistot a - co mi velmi upoutalo - dodat jim objem a působit proti jejich padání.

A které kouzelné ingredience mají tohle všechno na svědomí? Tak např. zelený jíl, výtažek ze jmelí, aktivní uhlí, citronový esenciální olej a spousta dalších velmi zajímavých složek. Přiznám se, že složení šamponu mě poměrně ohromilo, však posuďte sami :)

Aqua, Sodium Cocoyl Glutamate (rostlinné pěnidlo), Caprylyl/Capryl Glucoside (rostlinné pěnidlo), Linum Usitatissimum Extract (len setý), Alcohol, Lauryl Glucoside, Solum Fullonum ventilated (aktivní zelený jíl), Xanthan Gum, Betaine, Viscum Album Extract (jmelí bílé), Styrax Benzoin Extract (sturač), Lactic Acid (kyselina mléčná), Cananga Odorata Oil (Ylang-Ylang), Eucalyptus Globulus Oil (blahovičník australský), Calcium Carbonate (vápenec), Santalum Album Oil (Santal bílý), Eugenia Caryophyllus Flower Oil (hřebíček), Citrus Medica Limonum Oil(citron), Mentha Arvensis Oil (máta peprná), Litsea Cubeba Oil (litsea), Boswellia Carterii Oil (kadidlovník), Thymus Vulgaris Oil (tymián obecný), CI 77268:1 (rostlinné aktivní uhlí), Lecithin.

Mimochodem, taky váš rozčilují velkolepá prohlášení typu „82,99 % složek je přírodního původu“, která se v nás (marně) snaží probudit uznalý úžas a ohromení? Argital je ale trochu jiný level. Tady je totiž celých 100 % složek přírodního původu! Tomuhle se říká přírodní složení, vážení! :) Šampon je opatřen hned dvěma certifikáty (BDIH a BIO ECO COSMESI), které zaručují nejen přírodní složení, ale i absenci GMO surovin a netestování na zvířatech (které se týká nejen konečných produktů, ale i výchozích surovin). 


Po té, co jsem šampon otevřela, mě překvapily hned dvě věci – barva a vůně. Barvička je totiž díky obsaženému jílu krásně brčálově zelená, což se jen tak nevidí :) Vůně je trochu komplikovaná... Cítím v ní mátu, citron, ale i něco hodně zvláštního, co nedokážu identifikovat. Že by kadidlovník nebo tymián? Kdo ví.

Zjistila jsem, že abych byla s šamponem spokojená, musí mi hezky klouzat po vlasech. A to přesně tenhle šampon dělá. Výborně se nanáší, dobře pění a díky tomu je jeho spotřeba poměrně malá. Jak slibuje popisek, vlásky jsou po něm úžasně nadýchané (čti: nejsem zplihlá jak po průtrži mračen), a to u mě opravdu není samozřejmost! Další výhodu vidím v tom, že po mytí už není třeba použít kondicionér, vlasy jdou úplně v pohodě rozčesat. To ocení zejména lenivci.. ehm pardon.. praktikové (!) jako já, kteří zastávají pravidlo co nejméně (zato kvalitních) produktů. A takovou třešničkou na dortu už je jen pocit, že vlásky jsou konečně uzdravené a zbavené všech fujtajblů a to je prostě k nezaplacení :)

Zaujala mě ještě jedna věc. Lidem pracujícím s počítači a mobilními telefony se doporučuje používat šampon také jako tekuté mýdlo na obličej, krk a uši. Toho jsem se nejprve trochu bála. Mám hodně citlivou pleť a nejsem zvyklá na odličování “namokro“ a už vůbec ne šamponem. Zvědavost mě ale přemohla, takže jsem si šamponem vymydlinkovala obličej i krk a čekala, co se stane. A ono nic! Nekonalo se žádné nepříjemné pnutí, vysušení nebo scvrknutí obličeje. Naopak, pleť byla dokonale hladká a čistá.

P.S. Nově jsem si založila Instagram (mujbiosvet), takže mě můžete sledovat i tam, pokud budete mít chuť :)

Zajímá mě, jakými způsoby se detoxikujete vy? :)

21 komentářů:

  1. Tak o této značce slyším poprvé.
    Můj blog: Beauty by K. + na IG i na blogu probíhá soutěž!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni se specializují hlavně na zelený jíl, který je v podstatě obsažen i ve všech jejich výrobcích :)

      Vymazat
  2. To zloženie je vážne super, ale ja som už rok a pol no poo. Používam marocký íl a teraz som začala s Reethou, oplachujem vlasy ryžovou vodou alebo bylinkovými odvarmi.

    SlavikStories
    Čítanie je sexy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marocký jíl jsem kdysi taky zkoušela, ale měla jsem po něm docela zplihlé vlasy a hlavně mi úplně šíleně elektrizovaly. Ale jeden čas jsem používala takovou směs bylin od Khadí, byla tam i reetha, amla, henna atd. a to mi žádnou neplechu nedělalo. Přemýšlím, že bych šla znovu jen do té reethy taky :)

      Vymazat
  3. Šampon vypadá docela zajímavě a lákavě, nic podobného jsem ještě nezkoušela :) A ta prohlášení mě taky štvou, raději bych ty značky měla bez toho aby se tvářily hrozně přírodně a přitom to složení zase taková sláva není a ty nejprezentovanější složky jsou většinou až na konci, viz Yves Rocher, Manufaktura apod. :)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, nemám ráda, když si některé firmy hrajou na něco, co nejsou. Kromě Manufaktury a Yves Rocher mě ještě napadá Ryor, Lush nebo L'Occitane. A úplně nejvíc mě vytáčí, když samotné prodavačky v těchto obchodech tvrdí, že kosmetika je zaručeně čistě přírodní :D

      Vymazat
  4. Libí se mi, že když už tu výrobek, tak je tu i složení. Ne jako na beauty blozích kde je to jeden zázračný přípravek a jedovaté složení nebo testování na zvířatech neukážou. Jen bych měla poznámku k toum, že ne všechno co je přírodní, je zdravé. Jako příklad uvedu e120 karmín. Je to sice uvaděné v jídle jako přírodní barvivo. Ale je to pěkně jedovaté. Že je něco přírodní tedy nestačí, chce to i tak číst. Většina složek se stejně opakuje, takže to stačí jednou dvakrát nastudovat a člověk už ví na co si dávat pozor a co je v pohodě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím a taky jsem toho názoru, že složení je třeba číst vždy :) Dalším ukázkovým příkladem může být honeysuckle neboli zimolez, který má prý podobné účinky jako parabeny. V dnešní době si člověk bohužel nemůže být jist ničím.

      Vymazat
  5. Mala som raz šampón s ílom, ale nejak mi nesadol. Tento vyzerá fajn :) Donedávna som používala 100% Pure a teraz zas Andalou. To balenie je celkom veľké, takže asi tak skoro sa k novému šampónu nedostanem :D No niekde si tento zapíšem a porozmýšľam nad ním :) Alebo si šupnem trochu ílu do henny? Hmmm...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není vůbec špatný nápad :) Já jsem kdysi zkoušela čistý jíl, který se jen smíchá s vodou, a vlasy jsem po něm měla strašné - umaštěné a hlavně mi neskutečně elektrizovaly. Naštěstí to ale v tomhle šamponu nějak zázračně funguje :)

      Vymazat
  6. O téhle značce jsem nikdy neslyšela, ale vypadá to hodně zajímavě! :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ji sice znala, ale tohle je první výrobek, který jsem měla možnost vyzkoušet a jsem nadšená :) Hlavně to složení je opravdu kvalitní.

      Vymazat
  7. Ty jo, to je teda fakt něco! Vůbec jsem netušila, že něco takového vůbec existuje - no aspoň jsem zase o něco chytřejší :). A taky mě i hodně překvapilo s tím odličováním, já se odličuju jenom na mokro, tak to by bylo něco pro mě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznám se, že se mi to odličování na mokro taky docela zalíbilo! :D

      Vymazat
  8. Tedaaaa, ten vypada dobre a protoze jsem taky "praktik" a stale nemam na nic cas, tak se mi libi, ze nemusim ztracet cas kondicionerem💗

    OdpovědětVymazat
  9. Mě ty přírodní šampony nějak nesedly.. Vždy se mi po nich hrozně mastí vlasy..

    BLOG: Kosmetická taštička

    OdpovědětVymazat
  10. Chtela bych ho taky vyzkouset. Zni to dobre. Jen nevim, masti se mi totiz dost vlasy a chtela bych jim dodat trochu objem.

    OdpovědětVymazat