čtvrtek 19. května 2016

Mrkvičkový krém od Lavery

Dnešní recenzi jsem se rozhodla věnovat mému oblíbenému karotkovému krému od Lavery, který používám den co den už několik měsíců. Krém je z produktové řady Basis Sensitiv, která by se měla vyznačovat dobrou snášenlivostí a cenovou dostupností. Pyšní se hned dvěma certifikáty - Natrue a Vegan.




Složení vás pravděpodobně příliš neohromí, na prvních místech totiž najdeme vodu, levné plnidlo v podobě sójového oleje, alkohol, glycerin… Abychom mu ale úplně nekřivdili, obsahuje i moc pěkné ingredience jako třeba bambucké máslo, jojobový olej, slunečnicový olej, mandlový olej, extrakt z mrkve a papriky, růžovou vodu, šťávu z aloe vera, vilín nebo třeba extrakt z měsíčku lékařského. Parfemován je přírodními esenciálními oleji.


Obal je taková jednoduchá klasika, neurazí, ani nenadchne. Místo šroubovacího víčka bych ale uvítala spíše zaklapávací, přece jen po ránu se každá ušetřená vteřina navíc hodí. Vůně je podle mě úžasná. Je příjemná, jemná, lehce do sladka, ale ne přeslazená. Cítím ji při nanášení, na obličeji pak už ne.  



Krém nanáším pravidelně každé ráno. Konzistence je spíše lehčí, krém se dobře roztírá, rychle se vstřebá a není ho potřeba příliš. Hydratace je lehká až střední, řekla bych, že hlavně na léto bude ideální. V zimě mám na obličeji hodně suchá až šupinatá místa, která vyžadují větší hydrataci v podobě hutného, mastného krému. Na zbytek obličeje ale fungoval perfektně i v zimě. 


Hlavním důvodem, proč jsem si ho tolik oblíbila, je jeho schopnost tónovat pleť. Na fotkách můžete vidět, že má jasně oranžovou barvu. Nemusíte se ale bát, že budete vypadat jak pomeranč ;) Tónuje opravdu velmi jemně, pleť získává přirozený, zdravý vzhled. To oceňuji především v období, kdy jsem bílá jak stěna, tedy prakticky celou zimu a jaro. Díky tomuto krému si při pohledu do zrcadla nepřipadám jak nemocná.


I když Lavera nepatří mezi moje vyloženě oblíbené značky (někdy mi přijde jako takové „dražší Alverde“), tento krém se jim podle mého názoru povedl.

Balení obsahuje 50 ml produktu a cena se pohybuje okolo 275 Kč.


Zkoušeli jste někdy karotkový krém? Jaké jsou vaše oblíbené produkty od Lavery? A jaký máte na tuto značku názor?

8 komentářů:

  1. Laveru jsem používala, když jsem s přírodní kosmetikou začínala. Tehdy mi přišla moc fajn, šetrnější než klasická drogérka,ale bohužel taky o dost dražší. Aktuálně souhlasím s tvým tvrzením, že to takové dražší Alverde. Kolikrát má Alverde i lepší složení a stojí polovinu až třetinu ceny. Cena je právě to, co moc nechápu - když jsou produkty založeny na vodě, sójovém oleji, glycerinu a alkoholu. A s alkoholem mám v případě Lavery vůbec trochu problém, protože mi přijde, že pro mojí suchou pleť je ho tam většinou až moc. Za sebe můžu doporučit jedině balzám z řady basis sensitiv a z dekorativky pak tvářenky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cenu právě taky moc nechápu a je pravda, že i to Alverde má mnohdy lepší složení. Z vyzkoušených produktů od Lavery můžu ještě doporučit sprchový krém Javorový sirup, je sice dost tekutý ale krásně voní. Ostatní věci, které jsem od nich vyzkoušela byly pak buď průměr nebo propadák (třeba pomerančový deospray). Dekorativku jsem ještě nezkoušela, ale balzámek basis sensitiv taky vlastním, i když mnohem raději používám měsíčkový od Alverde.

      Vymazat
  2. Já Laveru moc nemusím, přesně jak píšeš je to takové dražší Alverde. Ale některé jejich výrobky mám fakt ráda, třeba sprcháče nebo tělová mléka! :) A zubní pasty taky příjemné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zubní pasty od nich vyzkoušené nemám, ale zamilovala jsem si sprchový krém s vůní javorového sirupu, mňam :) Tělová mléka mají taky fajn, moc hezký voní např. kokos a vanilka, pomeranč nebo levandule.

      Vymazat
    2. Já bych chtěla zkusit pomeranč, měla jsem zatím jen věci z růžové řady a i když nevoněly jako typická růže, stejně jsem si je oblíbila. Tento karotkový krém mě zaujal kdysi na parfums, líbí se mi právě i to jak je oranžový, ale nevím nevím, zkoušela jsem vzoreček (naštěstí) měsíčkového krému od Lavery a měla jsem po něm šílenou reakci, tak nevím jestli to risknout nebo ne :/

      Vymazat
    3. Aha, tak to by byl risk no :( Ale taky je možné, že ti nesedl zrovna ten měsíček. Na ten bývají dost alergie.

      Vymazat
    4. Ty jo a nebyl to matující krém měsíček & zázvor?? Teď jsem si uvědomila, že jsem ho taky měla ve vzorečku a udělal se mi po něm lehký ekzém okolo očí. A já podezřívala spíš ten zázvor, že mohl být agresivní :D

      Vymazat
    5. No vím že byl s měsíčkem a byl matující :D Jestli tam byl zázvor nevím, ale dost možná ano. Na měsíček alergie nemám, takže tím to nebylo. Vzpomínám že jsem nemohla vypátrat ve složení, co mi to mohlo způsobit, ale všude po obličeji se mi udělaly takové pupínky co strašně svěděly, jako by to byl nějaký druh kopřivky. Zmizely do dvou dnů intenzivního mazání kokosovým olejem, ale bylo to strašné, protože to tak svědělo, že jsem si to místy rozškrábala.

      Vymazat