pondělí 6. června 2016

Weleda: březový sprchový peeling

Co se týče používání peelingů a potažmo jakékoli péče „navíc“, byla jsem vždycky lenoch. Stačil mi jen sprcháč, šampon a hotovo. Hlavně ať to mám co nejrychleji odbyté. Když jsem ale měla možnost vybrat si od Weledy několik produktů k recenzi, březový sprchový peeling měl mezi nimi jisté místo. Říkáte si proč? Zkrátka jsem chtěla dát peelingům ještě šanci. A jestli má vyhlazovat pokožku a pomáhat v boji proti celulitidě, tak sem s ním :)


Jemný březový peeling slibuje vyhlazení a regeneraci pokožky. Obsahuje voskové perly z karnaubského a včelího vosku, které šetrně odstraňují odumřelé buňky, zatímco ty vitální jsou chráněné. Jemné cukerné tenzidy pokožku čistí, zatímco meruňkový olej zabraňuje vysoušení kůže během sprchování. 

Ve složení najdeme např. sezamový olej, bílý včelí vosk, karnaubský vosk, hydrogenovaný ricinový olej, meruňkový olej, glycerin, extrakt z listů břízy bělokoré, extrakt z kořenů listnatce ostnitého, extrakt z listů rozmarýnu, kyselinu mléčnou atd. 


Konzistence peelingu je krémová, tudíž vůbec nevysušuje. Zrníčka jsou opravdu hodně jemná. Oceňuji především to, že neobsahuje sůl jako řada jiných peelingů, protože té se při mé citlivé, atopické pokožce vyhýbám na sto honů. Peeling má příjemnou, lehce citrusovou vůni. 


Ale teď už k účinkům. Peeling je opravdu velmi šetrný a rozhodně nedrásá kůži jako jiné peelingy. Nemusíte se ale bát, že nebude účinný. Pokožka je opravdu vyhlazená a díky obsaženým olejům i vyživená a hydratovaná. Roztírá se jedna báseň a jeho použití je opravdu jednoduché. Navíc pomalu ubývá, stačí ho totiž poměrně malé množství.

Peeling se má používat jednou až dvakrát týdně, při intenzivnější kúře ho ale můžete používat častěji, dle potřeby. Je natolik šetrný, že bych se nebránila ani dennímu použití. V podstatě by mohl i nahradit sprchový gel. Já jsem se ho nebála použít dokonce ani na obličej - pleť krásně čistí, vyživuje a hlavně nedráždí.

Peeling mohu s klidným srdcem doporučit všem, kteří hledají šetrnou variantu oproti agresivnějším solným peelingům. A taky všem lenochům jako jsem já, protože toto je zatím první peeling, který mě přiměl k pravidelnějšímu používání :)

Balení obsahuje 150 ml produktu a seženete ho např. zde za 209 Kč.

Aby byl boj proti celulitidě opravdu účinný, doporučuje výrobce kombinovat peeling spolu s březovým olejem a především pak březovou šťávou, která slouží jako vnitřní očistná kúra. Podle mého názoru lze s celulitidou nejlépe zatočit zevnitř - pohybem, detoxikací a vhodným pitným režimem. Přiznávám, že v tomhle tedy nejsem moc důsledná (mírně řečeno), ale hodlám to napravit!

Na závěr ještě zmíním, že ve Weledě momentálně probíhá kampaň #mujduvod, která má lidi povzbuzovat ke sportu a zdravému životnímu stylu. Její součástí je také soutěž, ve které můžete vyhrát balíček produktů z arnikové řady. Více informací o soutěži naleznete zde.

Jaký je váš oblíbený peeling? Používáte ho pravidelně nebo jste spíše lenoši jako já? ;)

19 komentářů:

  1. Peelingy mám moc ráda a používám je pravidelně. Mám raději něco drsnějšího, klidně se solí a cukrem :-) Proti celulitidě bojuju pomocí cellu-blue, ale bohužel na to jsem docela líná :-) Weledu mám ráda a chci od nich vyzkoušet nějakou péči, ale tento peeling to asi nebude, podle popisu je příliš jemný. Věřím, že jemnost je ideální pro lidi s citlivou a atopickou pokožkou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šetrný je, ale obrousí i tak velmi dobře :) O cellu-blue už jsem slyšela, zajímalo by mě, jestli opravdu funguje :)

      Vymazat
  2. Sprcháče od Weledy mám veľmi rada a preto už pokukujem aj po tomto peelingu :). Všetky ich produkty, ktoré som zatiaľ vyskúšala boli skvelé, takže asi mu neodolám tiež! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji ho všema deseti :) A na ostatní sprcháče od Weledy taky nedám dopustit :)

      Vymazat
  3. Peelingy mě prostě baví!:) Takže díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  4. Peelingy mě prostě baví!:) Takže díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  5. Já tělové peelingy nepoužívám, většina podle mě neměla žádné účinky a navíc to pro mě byla ta "zbytečná práce navíc". Ale mám ráda kartáčování těla na sucho, to má uplně úžasné účinky, lepší než peelingy! A když už tedy peeling, tak třeba od Saloosu, nebo si prostě vezmu sůl co mám doma (já ale kupuju takovou tu "lepší", čistou a přírodní) a rozmíchám s vodou a tím si to tělo "opiluju", ty minerály jsou na kůži prostě skvělé, čistí to i póry, prokrvuje,... Prostě paráda :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš štěstí, že ti ta sůl takhle vyhovuje :) Mně totiž strašně pálí, mám dost citlivou pokožku (ne tedy všude, ale na hodně místech). No a když se pak třeba objeví ekzém, tak to ta sůl vůbec nepřipadá v úvahu :D Ale na rozjetý ekzém bych samozřejmě nepoužila žádný peeling.

      Vymazat
    2. Asi kupuju nějakou dobrou sůl, protože třeba ta co mám doma mě neštípe, ale ta co je v peelingu od Saloosu sem tam jo. S tím od Saloosu bych si obličej třeba "neopilovala", ale s tou co mám klidně, to dělám celkem pravidelně a neštípe to :).

      Vymazat
    3. Aha, tak to je zajímavé. Ty saloosácké mají tedy asi nějakou agresivnější sůl :D

      Vymazat
  6. Taky ho mám a strašně mě zajímal tvůj popis vůně, páč mně bohužel připomíná nějaký čisticí prostředek nebo vůni na záchod :( jinak mám radši hrubší peelingy, toto je spíš fakt sprcháč, ale na každodenní použití - proč ne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je sranda :D Mně voní docela pěkně, i když mi vůně nepřijde až tak výrazná. Ale každý to máme jinak :))

      Vymazat
    2. jsem ho kvůli tobě po dlouhé době vytáhla, abych náhodou nekecala a fakt mi nevoní :D to jen dokazuje, že každý má jinak nastavený čumáček ;)

      Vymazat
    3. Jojo, je to tak :) Mně od Weledy zase moc nevoní granátové jablko nebo rakytník.

      Vymazat
  7. Z tohto som mala len vzorku, ale za mňa teda nič moc :( Na mňa asi príliš jemný. Preferujem skôr cukrové :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je opravdu jemný, ale zase se může používat každý den a klidně i na celé tělo :) Ale je to o preferencích, někdo má rád ty hrubší, někdo zase jemné. Cukrové jsou taky super, na rozdíl od té soli aspoň nepálí :)

      Vymazat
  8. Weleda výrobky přímo zbožňuju a na tenhle peeling už jsem hodně krát koukala a věřím že hezky voní. Ostatně všechny jejich výrobky báječně voní :) takže do něj asi budu muset jít! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy! :) Já ho můžu vřele doporučit a pokud máš ráda jejich sprchové krémy, tak určitě zklamaná nebudeš :)

      Vymazat