neděle 24. července 2016

JASON: Zubní pasta Sea Fresh

Přírodní zubní pasty používám už nějaký ten pátek. Vyzkoušela jsem různé druhy a značky, ale pořád jsem nemohla narazit na takovou, která by mi vyhovovala ve všech směrech. Na zubní pastu mám poměrně vysoké nároky. Samozřejmostí je přírodní složení - nesmí obsahovat sulfáty, umělá sladidla, barviva a konzervanty, fluor ani hliník. K zubní pastě ale také neodmyslitelně patří ten svěží pocit po vyčistění, který u mnoha přírodních zubních past postrádám. Ne však v tomto případě. Pasta Sea Fresh od americké firmy JASON totiž předčila veškerá má očekávání a strčila do kapsy všechny dosud vyzkoušené přírodní i chemické zubní pasty.



Nejprve se mrkneme na složení:

Calcium Carbonate, Aqua (Water), Glycerin, Sodium Cocoyl Glutamate, Mentha Viridis (Spearmint) Leaf Oil, Carrageenan, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Gel*, Bambusa Arundinacea Stem Powder, Carum Petroselinum (Parsley) Extract, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Chlorella Pyrenoidosa Extract, Perilla Ocymoides Seed Extract, Stevia Rebaudiana Leaf/Stem Extract, Silica, Sodium Bicarbonate
* Certified Organic Ingredient

Základ pasty tvoří uhličitan vápenatý a voda, dále v ní najdeme glycerin, Sodium Cocoyl Glutamate (velmi jemná aniontová povrchově aktivní látka), éterický olej z máty kadeřavé, šťávu z aloe vera v bio kvalitě, bambusový prášek, spoustu extraktů (z petržele, grepových jader, chlorelly, perily a stévie), oxid křemičitý a jedlou sodu.

Složení je naprosto ukázkové. Sama mám poměrně citlivé zuby a na několika místech i narušenou sklovinu (ze svých dřívějších pokusů o domácí bělení zubů, brrr..). Za celou dobu používání pasty jsem ale nezaznamenala žádný problém, ani zvýšenou citlivost zubů. Naopak, od té doby, co používám přírodní pasty, se stav mých zubů výrazně zlepšil. Už nejsou zdaleka tak citlivé jako dříve, netrnou mi při pití studené vody nebo horkého čaje a čokoládou bych se klidně mohla ládovat od rána do večera, aniž bych se bála ostré bolesti, která mě dříve při této činnosti trápila. 

Jedlá soda spolu s bambusovým práškem a oxidem uhličitým pak představují bělící složky. Nečekejte oslnivý americký úsměv po prvním použití, ale musím říct, že mi pasta hodně pomohla získat zpět původní odstín zubů po sundání rovnátek. A po dvou letech nošení to žádná hitparáda opravdu nebyla!

Potěšilo mě i to, že je pasta označena certifikátem Leaping Bunny (HCS), který zaručuje, že výrobek ani jeho jednotlivé ingredience nebyly testovány na zvířatech.





Jako největší plus vidím její úžasnou mátovou příchuť. Jde o chuť máty kadeřavé, kterou mám osobně u past nejraději. Pro milovníky klasiky - máty peprné - je pak vhodná její sestřička Powersmile, která je ještě o fous svěžejší. Pasta Sea Fresh dodá příjemný pocit svěžesti na dlouhou dobu a ústa si vyloženě libují. Na druhou stranu se nemusíte bát, že by byl pocit svěžesti až tak silný, že by vám vehnal slzy do očí (což se mi stává u řady chemických zubních past). Další plus je i velké balení 170 g. Pasta má hustší konzistenci a výborně pění, takže jí stačí opravdu malinko a díky tomu dlouho vydrží.

Už po prvním použití jsem věděla, že je to ONA. Pasta, kterou už nedám z ruky :) Nebojím se říct, že je to nejlepší zubní pasta, kterou jsem zatím vyzkoušela. Vlastnostmi se podobá klasickým zubním pastám (a v mnohém je i předčí), ale oproti nim má přírodní a bezpečné složení.

Pastu si můžete pořídit ZDE. Za balení 170 g zaplatíte 154 Kč (v eshopu www.biobalicek.cz je momentálně v akci za 129 Kč).

Zubní pastu Sea Fresh bych doporučila všem, kteří hledají přírodní pastu s příjemnou svěží příchutí. Zvláště pak těm, kteří jsou zvyklí na klasické zubní pasty z drogerie a hledají jejich zdravější alternativu.

Na závěr si ještě zrekapitulujeme důvody mého nadšení:
  • přírodní složení
  • certifikát HCS
  • příjemná příchuť
  • perfektně čistí
  • výborně pění
  • dlouho vydrží
  • vhodná i pro citlivější zuby
  • velké balení za rozumnou cenu

A jaká je vaše oblíbená pasta? Budu ráda, když mi dáte vědět!

17 komentářů:

  1. Na tuto značku slyším samou chválu! Já se dívala na jejich aloe vera gel :). Moje oblíbená pasta je Parodontax :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aloe vera gel mám od Urtekramu a je parádní. Nevěděla jsem, že JĀSÖN ho taky má :)

      Vymazat
  2. Vypadá to na super tip na pastu. Zatím mě žádná přírodní neuchvátila a mám dost citlivé krčky, takže používám Biorepair. Nicméně jsem od této značky zkoušela tuhý deodorant s vůní aloe vera a úplně mi nesedl kvůli vůni. Pokud pasta chutná hezky po máte, je to skělé

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chutná opravdu výborně :) Je pravda, že vůně se jim moc nepovedly. Většina jejich šamponů mi třeba vyloženě smrdí. Ale deodorant mají i bez vůně a nebo levandulový a ten zase voní mooc pěkně :)

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Super recenze, máš krásné fotky :) Pasta vypadá zajímavě, s přírodními zatím žádnou zkušenost nemám, ale delší dobu mě láká Weleda :) Jinak z té přírodnější zubní péče mám vyzkoušenou jen Alverde ústní vodu, se kterou jsem byla moc spokojená, protože jako jedna z mála mě v puse tak nepálila jako mi to dělají jiné ústní vody :) Zubní pastu mám aktuálně z DM Dontodent s příchutí růžového grapefruitu, to jsem prostě musela vyzkoušet :D Jinak máš moc pěkný blog, těším se na další články! :)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za krásný komentář :) Máš taky moc pěkný blog, hned jak budu mít trochu času, tak ho prozkoumám :) Jinak ty šíleně pálivé ústní vody mi taky dost vadí a s Alverde jsem taky byla spokojená. A ještě od Desert Essence, ty jsou taky super :)

      Vymazat
  5. O přírodních pastách uvažuji, ale teď se zase více přikláním k těm z lekárny - dentální hygienistka mi doporučila Elmex, takže ho nyní používám.

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem také fanoušek přírodních past a momentálně dopotřebovávám svou od Weledy a řekla jsem si, že až ji dopotřebuji vyzkouším nějakou jinou. No a ty jsi mi naprosto parádně ulehčila práci :). Porotže tuhle pastu vůbec neznám a líbí se mi, že ty jsi s ní spokojená. A také se mi líbí, že je to opravdu velké balení za hubičku, to je prostě paráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to jsem ráda, že jsem se ti trefila do noty :) Dej pak vědět, jak jsi s ní spokojená! :)

      Vymazat
  7. Nabudúce teda vyskúšam túto, no zatiaľ som dosť spokojná aj s mojou pepermintovou Powersmile od Jasona :) I keď sem tam mi v ústach príde svieža až moc :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? Taky mi té svěžesti někdy přišlo až moc :D Seafresh právě pálí o něco méně, což je super. Tak jsem zvědavá, jak ti bude vyhovovat :)

      Vymazat
  8. Ahoj Marti, chtěla bych poprosit o radu. Zatím používám obyčejné chemické pasty, ale ráda bych přešla na ty přírodní. Koupila jsem si mátovou Alverde, ale přijde mi až moc bez chuti. Neznáš nějakou, která je svěží a pálí podobně jako ty chemické? Mám po vyčištění zubů ráda ten "svěží" pocit :)) Moc děkuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evi, jsem na tom úplně stejně! Alverde a Urtekram jsou na mě moc jemné a jak říkáš - bez chuti. Myslím, že právě tahle pasta Seafresh pro tebe bude ideální :) Je chutí dost podobná klasickým chemickým pastám, ba řekla bych, že i daleko lepší. Má svěží, pálivou mátovou příchuť a je prostě skvělá :) Ještě můžu doporučit pastu Powersmile od téže značky, ta pálí dokonce ještě víc. Snad jsem aspoň trochu pomohla :)

      Vymazat
    2. Marti, moc děkuju za tip, vyzkouším! Už jsem měla strach, že všechny přírodní chutnají stejně, tak nějak nijak :))
      Ještě jsem si říkala, jestli bys neměla zájem zúčastnit se dalšího ročníku Lohas bloggeru, kdyžtak mrkni sem: http://lohasblogger.cz/, přihlášky jsou do 15. září :)) Krásný den!

      Vymazat
    3. Tak to jsem ráda a určitě mi pak dej vědět, jak ti vyhovuje :)
      Ty jo, tak to mě vůbec nenapadlo! Určitě to promyslím a pokud nevadí, že jsem teprve začátečník, tak se možná i zapojím :) Moc děkuju za tip!
      Teprve teď koukám, jak krásný máš blog!
      Tobě taky krásný, sluníčkový den :)

      Vymazat
  9. Když jsem se poprvé seznámila s mým přítelem, myslela jsem si, že tomu BIO životu nikdy nepropadnu. Neměla jsem na to prostě ani pomyšlení. Můj ex měl bavoráka, který vydýmil celou ulici a oběma se nám to změnilo. Ale po seznámení se s manžílkem jsem se změnila. Používám i přírodní kosmetiku.

    OdpovědětVymazat