úterý 12. července 2016

Spotřebováno: červen 2016

Za poslední měsíc se mi podařilo nahromadit pár spotřebovaných produktů a tímto oficiálně zahajuji mé první “spotřebováno“. Řeknu vám, byl to docela nezvyk přemoct ten reflex vyhazovat všechny odpadky do koše a hromadit je místo toho v šuplíku. No, nebudu to dlouho okecávat a jdeme na to :)



DIZAO Řasenka
Nejvíc nejlepší a nejúžasnější řasenka na celém světě. V rámci přírodních řasenek opravdu nemá konkurenci a osobně si myslím, že ani v těch chemických. Dělá dlouhé, husté řasy a jako jediná mi dokáže ty mé rovné špalíky natočit, takže jsem přestala používat kleště, které pro mě byly celý život nezbytností. O naprosto dokonalém složení a nádherné vůni ani nemluvím… V budoucnu se určitě můžete těšit na podrobnější recenzi.  

Mé hodnocení: 100 %

NATURA SIBERICA Šampon pro všechny typy vlasů (Objem a péče)
V současné době se jedná o můj nejoblíbenější šampon. Příjemně voní, dobře pění, vlasy po něm nevržou a vydrží nemastné cca 24 hodin, což je u mě úspěch. Mám totiž hodně jemné a rychle se mastící vlasy a najít šampon, který mi vyhovuje, je opravdu hodně těžké. Časem na něj určitě bude recenze.

Mé hodnocení: 90 %

LAVERA Krémový sprchový olej makadamiový ořech a květ mučenky
Už nějakou dobu používám na mytí sprchové krémy nebo oleje. Tento je konzistencí něco mezi, v podstatě jako hodně tekutý krém. Co do účinků mi vyhovoval, ale vůně mě lehce zklamala. Při přivonění sice nejprve cítím příjemnou vůni makadamiového ořechu, ale ve chvíli, kdy se dostane na povrch jeho kolegyně mučenka, to jde celé do kytek :D. Škoda, protože bez této nepříjemné dohry by olej voněl opravdu nádherně a jen z tohoto důvodu už ho asi znovu nekoupím.

Mé hodnocení: 70 %



SALOOS Rakytníkový balzám
Tento produkt budete pravděpodobně potkávat v každém mém “spotřebováno“, protože ho používám denně a mohla bych ho kupovat klidně po kýblech. Je to takový malý zázrak, který mi pomáhá léčit atopický ekzém (po kterém teď nejsou ani památky, jupííí!), ale má i spoustu dalších využití, a to např. jako noční krém nebo rozjasňovač. Jak jsem ho vychvalovala do nebes, si můžete přečíst ZDE.

Mé hodnocení: 100%

ALVERDE Měsíčkový balzám na rty
Tak toto je nejlepší balzámek, který jsem kdy měla! Má výborné složení a skvěle hydratuje i opravdu vysušené rty. Není ani moc tekutý, ani moc tuhý, zkrátka tak akorát. A navíc je bez parfemace, takže je vhodný i pro opravdu citlivé rty. A cena? Asi 40 Kč. Podtrženo, sečteno, tenhle balzám si prostě musíte pořídit :)

Mé hodnocení: 100 %

ALVERDE Deodorant máta, bergamot
Deodorant od Alverde byl vlastně můj první přírodní deodorant. Byla jsem s ním docela spokojená, ale mé nároky se postupem času začaly zvyšovat, a tak mi přestal vyhovovat. Vůně je moc pěkná a osvěžující, ale výdrž je bohužel slabá. Vím, že u přírodních deodorantů se s tím musí počítat, ale některé vydrží přeci jen o něco déle. Nevýhodou roll-onů je, že zanechávají nepříjemný ulepený pocit. Před časem jsem ale začala používat deodoranty tuhé, které mi vyhovují mnohem víc, a k roll-onům se asi už nevrátím.

Mé hodnocení: 60 %



WELEDA Zubní pasta Sole
To jsem takhle jednou v drogerce hledala přírodní zubní pastu, kterou ještě nemam vyzkoušenou, a v tu chvíli mi padla do oka modrá, sympaticky vyhlížející tuba se známým logem mé oblíbené firmy. Vyčetla jsem něco v tom smyslu, že obsahuje sůl, ale to obsahuje skoro každá pasta, takže jsem tomu nevěnovala zvláštní pozornost. Večer jsem se při čistění zubů nestačila divit. Je totiž opravdu, ale opravdu slaná :D Vím, moje chyba, mohla jsem to čekat, když se jmenuje Sole, ale nečekala jsem, že bude slanost až tak intenzivní. Spotřebovávala jsem ji asi půl roku, možná i dýl, vlastně jen u té příležitosti, když mi došla jiná pasta a já nestihla koupit novou. Na tu chuť jsem si prostě nedokázala zvyknout. Na druhou stranu má moc pěkné složení a určitě je i silně antibakteriální, to se jí musí nechat :D

Mé hodnocení: 30 %

ALNAVIT Piškoty s pomerančovou náplní
Zdravější alternativa známých čokopiškotů Pims. Chuťově jsou výborné, mají příznivější složení a obsahují i o něco méně cukru. Většina ingrediencí pochází z biologického zemědělství. Za mě je v nich ale i tak cukru dost, ocenila bych, kdyby byly slazeny např. stévií nebo xylitolem.

Mé hodnocení: 70 %

BEL Odličovací tampony Bio Nature
Všimla jsem si, že od té doby, co jsem se začala zajímat o složení výrobků, se mé nároky neustále zvyšují. Tak například u odličovacích tamponů už mi nestačí, že jsou ze 100% bavlny a že nejsou běleny chlórem. Já totiž potřebuji, aby byly z bio bavlny. Při představě, že si drhnu obličej tamponem napuštěným pesticidy, mě jímá hrůza. Tyto tampony splňují všechny mé požadavky, navíc jsou moc příjemné a nepouští chlupy. Jsem naprosto spokojená.

Mé hodnocení: 100 %

Máte zkušenosti s některými z těchto produktů? :)

14 komentářů:

  1. Alverde balzámy na pery milujem... ešte ma zaujala tá riasenka (: zúfalo hľadám niečo prírodné, čo bude aj funkčné (:

    Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by mohla být ta pravá pro tebe :) Časem se tu na ni objeví recenze a určitě tam dám i fotky před a po použití :)

      Vymazat
  2. Alverde balzam na rty vubec nemam rada, hrozne mi smrdi a nechutnaji :(. S odlicovacimi tamponky to mam uplne stejne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že nejsem sama :) Je pravda, že tenhle měsíčkový balzám nijak extra nevoní, ale když se hodně soustředím, cítím v něm nějaké oleje, možná ricinový :)

      Vymazat
  3. Děkuju za super typ na přírodní řasenku :) Jinak moc krásný článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Je vážně skvělá. Koukala jsem na tvůj blog a moc se mi líbí! Dávám hned do oblíbených a až bude trošku čas, tak si počtu :)

      Vymazat
  4. Tie tampóny sú naozaj dobré, normálne by som o tampóny značky Bell ani nezakopla, ale tieto sú fakt iné a kvalitné, také jemné. Inak ja mám tiež také dosť rýchlo sa mastiace vlasy, no so šampónmi Balea to už mám pod kontrolou a znesiem aj olejové druhy šampónov, čo som bola dosť prekvapená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zajímavé, já jsem zase zjistila, že mi nevyhovují šampony na mastící se vlasy, protože se mi po nich mastí ještě víc :D Ono čím víc šampon vlasy odmastí a vysuší, tím větší mají potřebu se mastit.. tak to máme asi podobné, každopádně je to boj s těmi vlasy :)

      Vymazat
  5. Jaký má ta Dizao řasenka kartáček? Klasický štětinkový? A je v tom rakytníkovém balzámu lepek? Kolegyně trpí na atopický ekzém, tak že bych jí ho koupila k narozeninám... :) akorát má alergii na lepek, nemůže se ho ani dotknout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, kartáček je klasický štětinkový :) Já jsem dřív používala jedině kartáčky gumové, ale tenhle, i když je štětinkový, mi vyhovuje maximálně. Po lepku jsem se nikdy nepídila, takže si nejsem jistá, jak ho vlastně identifikovat :) Ve složení napsaný není. Balzám obsahuje jen bambucké máslo, oleje, extrakt z rakytníku, vosk, vitamín E, Ascorbyl Palmitate a vitamín C. Podle mě by ho žádná z ingrediencí obsahovat neměla, ale nejsem odborník :) V recenzi je složení vyfocené, tak na to radši ještě mrkni :)

      Vymazat
  6. Ta zubní pasta Weleda vypadá celkem zajímavě :D Kdysi si prý lidé (naše pra-pra-babičky) čistily zuby jednou týdně a to solí a tvrdou chlebovou kůrkou. No asi to nebyl žádný med :)

    Piosek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to asi nebylo moc příjemné :D Ale věřím, že účinné to bylo.. Já jsem holt na takovou tu klasiku, co se past týče :)

      Vymazat