pondělí 14. listopadu 2016

Podzimní výlety

Jsem to jen já, kdo to tak vnímá, nebo je letošní podzim opravdu tak okouzlující? Nádherná příroda hrající všemi barvami, sluníčko krásně hřeje a lehce hladí po tváři… Takový podzim opravdu láká k nejednomu výletu. Dnešní článek bude takový oddychový. Abychom si od té kosmetiky taky trochu odpočinuli :) A vlastně to ani tak nebude článek jako spíše série fotek zachycujících nejen podzimní přírodu.

První výlet, o kterém vám dnes povím, neměl sice až tak poetický cíl, kterým bylo zazimování chaty, nicméně krásy mu to určitě neubírá :) Lipno je krásné v létě i na podzim a jezdíme tam moc rádi. 






Další víkend jsme se vydali na vrchol Kluk v Blanském lese. Procházku nádhernou přírodou a celkem slušný výšlap nám zpříjemnil neznámý, zato sympatický společník, který se k nám v jedné vesnici přidal. Byl to pes, který byl evidentně zvyklý doprovázet výletníky vzhůru k vyhlídce (možná i ve vidině sdílené svačiny :). Těsně pod vrcholem se od nás odpojil a šel asi zase hledat jinou skupinku turistů.





Před týdnem jsme nakonec zavítali na velmi známé a oblíbené místo - Kleť. Kdo z Budějčáků tam nebyl, nechť hodí kamenem :D Jedná se o nejvyšší horu Blanského lesa, kterou denně vyšlápnou zástupy turistů, a to nehledě na roční období. Existují i takoví přeborníci, kteří ji vyběhnou i 300krát za rok. Přiznám se, že na takovém levelu zdaleka nejsem a vím jistě, že nikdy ani nebudu :D
Z Kleti jsme si to pak namířili do Českého Krumlova, což už je skoro náš druhý domov s ohledem na to, jak často ho navštěvujeme. To krásné městečko s malebnými uličkami, nádherným zámkem a trdlem vonícím na každém rohu, mě prostě nikdy neomrzí :) A jako každý správný výlet byl i tento zakončen sladkou tečkou. Mňam :)
















Skoro mi až přijde líto, že podzim už pomalu končí. Naštěstí je ale stále, na co se těšit. Na Vánoce se totiž každý rok těším jak malé dítě :D


Jak letos vnímáte podzim vy? Těšíte se na Vánoce? :)

22 komentářů:

  1. Nádherné fotky. Už som ich síce obdivovala na Ig, ale nie všetky. A tohtoročnú jeseň som si užila :) ale na vianoce sa teším... dúfam, že bude sneh.

    SlavikStories
    Čítanie je sexy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc ♥ Já zase obdivuji tvé! Taky doufám, že budou konečně bílé Vánoce :)

      Vymazat
  2. Tyjo, hned mám chuť výletovat :D jinak díky za tipy, kromě Lipna jsem žádné z těchto míst neznala :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec zač, pokud jsi z jižních Čech, tak tato místa rozhodně doporučuji :)

      Vymazat
  3. Moc krásné fotky :) miluji podzim. Jsem asi největší ostuda, ale já na Kleti ještě nebyla :D ale už se tam dlouho chystám. Tak snad na jaře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) Ty jo tak to ti docela závidím! Taky bych se na některá místa chtěla podívat poprvé, ale my už to tady máme dost prošmejděný, tak už docházejí tipy :D

      Vymazat
  4. Miluji podzim, opravdu nádhera. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Letos byl podzim krásný, ale ani jsem se ho nestihla nabažit a přišel zimní vítr, který u nás tu nádheru už smetl na zem :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky přijde, že letos nějak rychle utekl. A zrovna když jsem si ho začala konečně užívat :( :D

      Vymazat
  6. To sú ale nádherné fotky, máš pravdu jeseň je krásna :)

    ORLLING

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Ono je to ve skutečnosti ještě hezčí, fotím jen mobilem, tak s tím tolik parády holt neudělám :D

      Vymazat
  7. Krásné fotky, v ČR jsou vážně super místa na výlety. Do Českého Krumlova se chystám a už se moc těším :)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné fotky, ta příroda je opravdu nádherná, moc se mi líbí hlavně ty fotky z lesa :) Mě přišlo, že ten podzim uběhl nějak rychle a už se sem chvílemi začíná pomalu vkrádat zima. Pokud by to ale mohlo přinést na Vánoce sníh, tak bych byla jedině ráda :)
    Lovely imperfections | Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, letošní Vánoce už prostě musí být bílé! :D A taky mi přijde, že podzim utekl nějak rychle. A zrovna byl tak krásný :)

      Vymazat
  9. Ta třetí fotka je úžasná! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné fotky, vždycky je obdivuju uz na IG. Krumlov mám moc ráda, ostatní místa neznám. Musím říct, že podzim mám moc ráda a letošní se opravdu vydařil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je milý, děkuju :) Mám stejný názor, letošní podzim byl prostě úchvatný :)

      Vymazat