středa 3. srpna 2016

Weleda: Ovesná vlasová péče

Hned v úvodu bych měla říct, že jsem asi ten nejposlednější člověk na světě, který by měl testovat produkty vlasové péče, především šampony. Moje vlasy jsou jako jemné chmýří, které se rychle mastí a o nějakém objemu si můžu nechat zdát. Genetiko, ty neúprosná mrcho! V rodině opravdu žádní vlasáči nejsme. K tomu mám navíc problémy se štítnou žlázou a jeden čas mi vlasy vypadávaly opravdu šíleným způsobem.

Ironií je, že právě šampony testuji ze všeho nejraději. Tajně totiž doufám, že objevím něco, co mi dokáže vykouzlit krásné bujné kadeře. Vím, asi by bylo jednodušší si přiznat, že nic takového prostě neexistuje, ale já to zkrátka nevzdávám a zkouším dál :D

Když mi tedy zastoupení Weledy nabídlo možnost vybrat si pár produktů k recenzi, šampon byla jasná volba. Vybrala jsem si Ovesný regenerační šampon pro suché a poškozené vlasy, přičemž Ovesný regenerační kondicionér mi přicestoval v balíčku jako milé překvápko :-)

Možná teď přemýšlíte nad tím, jestli jsem se náhodou nepraštila do hlavy, když jsem si vybrala šampon na suché vlasy, přestože je mám ve skutečnosti spíše mastné. Musím vás ujistit, že při výběru jsem byla zcela příčetná a v pořádku. Věc se má tak, že šampony určené pro mastné vlasy mi nevyhovují. Vlasy se mi po nich mastí mnohem rychleji a navíc se z nich vytvoří jakýsi chemlon, který rozčesávám ještě druhý den. Pšeničný šampon a šampon s prosem už jsem měla ve vzorečcích, takže jsem chtěla do třetice vyzkoušet i ten ovesný. Škoda, že Weleda nenabízí žádný šampon na objem, ty totiž mým vlasům sedí nejlépe.  

Když už jsem se vykecala, můžeme přistoupit ke zmíněným produktům. Začneme se šamponem.

Ovesný regenerační šampon pro suché a poškozené vlasy


Složení šamponu je bezvadné, tak jak jsme u Weledy zvyklí:

Voda, cocoyl glutamát disodný, coco-glukosid citrát disodný, sodium lauroyl aminokyseliny ovsa, alkohol, glycerin, xantanová guma, laurát cukrózy, parfém*, glyceryl kaprylát, sodný PCA, extrakt z ovsa setého, jojobový olej, extrakt z listů šalvěje, kyselina mléčná, cocoyl glutamát sodný, PCA glyceryl oleát, arginin, hydrolyzovaný pšeničný protein, fytát sodný, limonen*, linalol*, citronelol*, geraniol*, kumarin*, cocoyl glutamát sodný
*z přírodních éterických olejů

Oficiální popisek zní takto:

Šampon s jemnou vůni, s obsahem BIO jojobového oleje a výtažkem z BIO ovsa a šalvěje. Vyhlazuje povrch vlasů, omezuje jejich lámavost a činí je poddajnějšími.

Musím uznat, že vše, co šampon slibuje, také plní. Už při mytí cítím, jak vlasy krásně uhlazuje, jsou po něm hydratované, hebké, bohatě vyživené a zdravé. Na přírodní šampon docela dobře pění a co je velká výhoda - na vlasy ani nemusíte používat kondicionér, protože se rozčesávají jedna báseň. Díky absenci sulfátů mě po něm vůbec nesvědí hlava, naopak mám pocit, jakoby mi pokožku zklidňoval.

Jen si dovolím nesouhlasit s tou „jemnou vůní“. Vůně je poměrně výrazná, netradiční a mně je osobně trochu nepříjemná. Ale vzhledem k tomu, že vůně je asi ta nejposlednější věc, kterou u šamponu řeším (a navíc ve vlasech stejně nevydrží), tak mi to opravdu nevadí. A vůbec, sto lidí, sto chutí :)

Trochu jsem se bála, že moje jemné vlásky po něm budou zatížené, ale obavy byly zbytečné. O nějakém extra objemu se tedy mluvit nedá, ale žádný zplihloň taky nejsem :) Nemastné mi vydrží cca 24 hodin, což je u mě průměr.

Šamponu v balení 190 ml koupíte ho např. ZDE za 249 Kč.

Ovesný regenerační kondicionér


Složení opět není co vytknout:

Voda, alkohol, cetearyl alkohol, behenyl alkohol, PCA glyceryl oleát, glyceryl stearát citrát, glyceryl stearát, extrakt z ovsa setého, parfém*, isoamyl laurát, kokosový olej, jojobový olej, karagenan, extrakt z kořene proskurníku lékařského, xantanová guma, kyselina citronová, arginin, hydrolyzovaný pšeničný protein, limonen*, linalol*, citronelol*, geraniol*, kumarin*
*z přírodních éterických olejů

Ačkoli jsem si sama kondicionér na vyzkoušení nevybrala, musím říct, že jsem si ho nakonec oblíbila ještě víc než šampon. Jako první musím vypíchnout jeho konzistenci, ze které jsem přímo nadšená. Je to taková hutná, máslíčková a přitom lehká hmota, která se po nanesení do vlasů okamžitě vpije. Mám pocit, jakoby ji vlasy vyloženě hltaly a nemohly se jí nabažit. Tohle jsem s žádným kondicionérem ještě nezažila. Vlásky jsou pak hebké, lesklé, vyživené a snáze se rozčesávají. Používám ho hlavně v kombinaci s jinými šampony, neboť s ovesným šamponem podle mě není až tak potřeba. Pokud ale toužíte po maximální výživě a hydrataci, jděte do obou.

Kondicionéru je v tubě 200 ml. Koupit ho můžete ZDE a zaplatíte za něj 269 Kč.

Oba kousky můžu s klidným srdcem doporučit, obzvláště vhodné budou pro suché, nepoddajné a poškozené vlasy, pro které jsou vlastně i určené.


A teď ještě rychlé info na závěr. Weleda spustila novou soutěž #mujduvod, která poběží do 30. 10. a je rozdělena na 14 soutěžních kol. V každém kole, které trvá vždy týden, se vybere 5 vítězů, kteří budou odměněni balíčky produktů Weleda. Hlavními cenami v soutěži jsou wellness pobyt pro dvě osoby a zásoba arnikových sprchových gelů na rok anebo na půl roku. Kompletní pravidla soutěže najdete na TADY. Tak se neváhejte zapojit :)

Máte zkušenost se šampony od Weledy? Jaký přírodní šampon je váš oblíbený? 

8 komentářů:

  1. Tak šampony ani kondicionery od weledy jsem jeste nezkousela, ale po tomhle review mám rozhodně chuť. S šampony na mastne vlasy mam podobnou zkušenost, tím, jak se snaží vlasy odmastit vlastně stimulují pokožku k další nadměrné tvorbě mazu. Byť mám hlavu vlasatou, šampony na objem jsou taky moje nejoblíbenější, jak mám vlasy těžké, chci je mít pěkně načechrané ne připlaclé k hlavě.
    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, čím víc je odmašťuju, tím větší tendenci mají se mastit. Je to takový začarovaný kruh :) Vlasatou hlavu ti moc závidím :D

      Vymazat
  2. Zrovna mám v plánu si tohle duo pořídit :) Vlastně o něm přemýšlím už dlouho, ale konečně teď se na něj taky dostala řada. Jsem zvědavá, jak sedne mým vlasům.

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasim a podepisuju! ;) sampon jsem sice neměla (byla jsem moc spokojena se zelenym), ale péče ze žluté řady je přímo zázrak! Nejdřív jsem měla kondiš a teď masku, která je snad ještě lepší, mám taky jemné vlasy, které nesnesou nic moc výživného, jinac se mastí a kůra je krásně uhladi, regeneruje, ale nevypadam druhy den jako olejová víla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, že ti taky vyhovuje :) U kondicionéru mě hrozně baví ta konzistence. Je výživný a přitom se to tak lehce vsakuje a vůbec nezatěžuje :)

      Vymazat
  4. Achjo, na šampony od Weledy jsem četla negativní recenze a nechala se odradit a teď si zase říkám že jsem se neměla nechat odradit. Já mám vlasy hodně husté, ale poměrně jemné a snesprávným šamponem (většina) jsou zase drsné jak koňský ohon. Dřív se mi vlasy dost mastily a když jsem začala používat šampony pro suché vlasy, tak se mastit přestaly. Já můžu doporučit šampony Urtekram, četla jsem spoustu pozitivních ohlasů, jeden jsem si koupila a je naprosto úžasný, rozhodně si koupím znovu! A asi vyzkouším i jiné druhy, ale ten co mám teď je fakt snad nejlepší šampon, co jsem kdy měla! Jsem z něj hotová :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že tvým vlasům by ovesná péče mohla sedět :) To je super, že ti Urtekram tak vyhovuje :) Já ho používat bohužel nemůžu kvůli obsahu coco sulfátu :( Ale věřím, že jsou hrozně fajn, taky na ně slyším samou chválu.

      Vymazat