neděle 24. dubna 2016

Sprchové krémy od Weledy

Sprchové krémy jsou pro mě už naprostou nezbytností. Sprchové gely, a to i ty přírodní, mou pokožku totiž extrémně vysušují. Dříve jsem používala sprchové oleje od Saloosu, které sice nebyly špatné, ale aplikace pro mě nebyla úplně praktická. Vždycky se mi část oleje někde vylila (ano, přiznávám, že to bylo nejspíš mojí nešikovností). Jakmile jsem ale objevila sprchové krémy od Weledy, byla to láska na první pohled (nebo spíš dotek:). V oblibě mám dva z nich - mandlový a levandulový. Střídám je podle momentální chuti a nálady, nebo zkrátka, jak mi přijdou pod ruku. 


Info od výrobce:
Mandlový sprchový krém na citlivou pokožku
Jemný sprchový krém vyvinutý speciálně pro potřeby citlivé pokožky. Šetrně myje jemnými rostlinnými tenzidy a pečuje o pokožku již během sprchování. Díky obsahu bambuckého másla pomáhá pokožku zvláčňovat a vyhlazovat. Působí na obnovu lipidů a tím pomáhá udržovat hydrataci pokožky v rovnováze.

Levandulový relaxační sprchový krém

Krémově hebká emulze s čistým sezamovým olejem šetrně a do hloubky čistí a zároveň intenzivně pěstí pokožku. Levandulový éterický olej zklidňuje centrální nervovou soustavu, uvolňuje a podporuje dobrý spánek, proto je vhodný k použití po namáhavém hektickém dni.


Sprchové krémy si hoví v barevných plastových tubách se zaklapávacím víčkem. Občas se mi sice stává, že se víčko špatně dovírá, ale rozhodně to není nic, co by mě mělo od jejich používání odradit.




Složení je parádní, tomu není co vytknout. Nenajdete zde žádné sulfáty, které by dráždily a vysušovaly pokožku. Co se týče vůně, to je čistě o preferencích. Pokud levanduli nemusíte, není to samozřejmě nic pro vás. Troufám si ale říct, že mandlová varianta bude vonět většině. Úžasně voní po marcipánu. Parfemace je ale velmi jemná, nevtíravá. Cítím ji vlastně jen po dobu aplikace.


Krémy pokožku perfektně a zároveň šetrně umyjí. Vytvoří na těle hutnou krémovou emulzi, což je moc příjemné. Nebojím se je použít ani na místa postižená ekzémem. Pokožka je po umytí krásně hebká a dobře hydratovaná, takže už pak není potřeba použít další mazadla. Ekzematická ložiska tedy po sprše ještě něčím natřít musím, ale zbytek těla ne, což je pro mě i tak úspěch :)

Za 200 ml produktu zaplatíte 209 Kč, poměrně často se ale dají vychytat různé akce a krémy tak vyjdou podstatně levněji. Vlastně si ani nepamatuju, kdy naposledy jsem platila plnou cenu.

Používáte taky sprchové krémy? Nebo dáváte přednost sprchovým gelům? Jaké jsou vaše oblíbené vůně?

6 komentářů:

  1. mandlový teda taky můžu, a potom citrusový voní hezky svěže :). Je dobré, že nevysušují a nejsou ani mastné jako sprchové oleje, taková zlatá střední cesta!

    OdpovědětVymazat
  2. Taky si myslím :) Oproti olejům se i mnohem lépe nanáší, ta krémová konzistence mě baví. A vůbec bych se nezlobila, kdyby přišli s nějakýma novýma vůněma :)

    OdpovědětVymazat
  3. Veľmi som si obľúbila od nich sprcháč granátové jablko, aj keď zo začiatku mal pre mňa dosť výraznú a ťažkú vôňu a ešte na mňa čaká v zásobách rakytníkový, tak na ten som zvedavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rakytníkový mě taky čeká, tak jsem na něj taky zvědavá :) Granátové jablko jsem zkoušela jednou ve vzorečku, ale ta vůně mi moc nesedla. Jak říkáš, je hodně výrazná a ne pro každého :)

      Vymazat
  4. Mandľový som ešte nemala, ale ak vonia ako marcipán, tak by som to mala napraviť :) Zatiaľ som mala ružový (ten mi moc nevoňal) a s granátovým jablkom (ten voňal super, sviežo).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, vlastně celá jejich mandlová řada voní úžasně :) U sprchového krému je parfemace slabší, ale moc příjemná. Řekla bych, že trošku výraznější je u mandlového krému na ruce nebo u tělového mléka :)

      Vymazat