neděle 11. prosince 2016

Do sprchy (jedině) s Weledou

Jakmile se ochladí, moje kůže jakoby se zbláznila. Je vysušená, svědivá, flekatá a žádá si o zvýšenou dávku pozornosti. Kdybych si na ni dovolila jít s klasickým sprchovým gelem, velmi nepěkně by se mi odvděčila. A přesně v takových chvílích blahořečím Weledě a jejímu skvostnému vynálezu jménem sprchový krém.




V zimě nebo na podzim do sprchy s ničím jiným nevlezu. Zatím jsem totiž nenašla jinou schůdnou variantu, po které by se kůže na těle nescvrkla jak rozinka a nenechala protestně vyskákat svědivé červené fleky. Ráda zkouším nové varianty a vůně a dnešními pány na holení (nebo spíš sprchování) jsou Rakytníkový povzbuzující sprchový krém a Pupalkový revitalizační sprchový krém.

Začneme jako vždy složením, které je u obou krémů velmi podobné. Některé ingredience jsou zastoupeny v jiném množství a zatímco rakytníkový krém obsahuje rakytníkový olej, pupalkový se může chlubit olejem slunečnicovým, makadamovým a pupalkovým. 

Rakytník: voda, sezamový olej, coco-glukosid, alkohol, cocoyl glutamát disodný, glycerin, karagenan, parfém*, cocoyl glutamát sodný, rakytníkový olej, xantanová guma, kyselina mléčná, limonen*, linalol*, citral*  (*z přírodních éterických olejů)

Pupalka: voda, coco-glukosid, sezamový olej, alkohol, cocoyl glutamát disodný, slunečnicový olej, glycerin, parfém*, karagenan, makadamový olej, pupalkový olej, extrakt ze semen prosa, xantanová guma, kyselina mléčná, cocoyl glutamát sodný, limonen*, linalol*, benzyl benzoát*, farnesol*  (*z přírodních éterických olejů)

Víte, co se mi na Weledě líbí? Když jdete do drogerky a na etiketách čtete pomerančový sprchový gel, kokosový sprchový gel apod., znamená to většinou, že výrobce jen do produktu přidal tu kterou parfemaci. Jenže když Weleda řekne rakytníkový sprchový krém, je zaručeno, že rakytník najdeme i ve složení, a to v podobě oleje.



Mytí sprchovými krémy je tuze příjemné. Vytváří jemně pěnivou krémovitou emulzi, která vás pohladí na těle i na duši ;) Pokožka po umytí konečně neprotestuje, nepne a nesvědí. Co do konzistence nevidím mezi krémy velké rozdíly. Nevím, jestli mám vadné čichové buňky, ale dokonce i vůně mi přijdou velmi podobné. Rakytníkový sprchový krém je o něco svěžejší a citrusovitější (to se mi zas povedlo slovo :D), zatímco krém pupalkový jde více do krémovo-bylinkova a je mi i o něco příjemnější.  

Na oficiálních stránkách Weledy pořídíte rakytníkový sprchový krém za 209 Kč a pupalkový za 229 Kč. V drogeriích DM jsou, tuším, všechny sprchové krémy k dostání za 169 Kč. Mnohdy se ale na různých eshopech dají vychytat i různé slevy nebo akce typu 2+1 zdarma.

Co používáte ve sprše vy? Taky je vaše pokožka v zimě náročná?


14 komentářů:

  1. milujem ich :) ano, momentalne su v dm za 169. chcela som kupit, ale mam asi 4 do zasoby, tak radsej pockam :D ten pupalkovy mi az tak nevoni, moj favorit je granatove jablko, citrus a hlavne levandula.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, levandule je top! A ještě mandlová řada je úžasná :)

      Vymazat
  2. Výborné sprcháče majú :), mne vonia najmä citrus a brezový sprchový peeling, ten patrí medzi stálice mojej kúpelne!

    Neskúšala si inak sprchové oleje? Vyrába ich viacero značiek (momentálne mám od Saloos), na extra suchú pokožku sú hotový poklad, zanechajú jemný olejový film.

    Something Biotiful

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sprchové oleje jsem používala dřív, ale přestala jsem kvůli jejich složení, které není úplně 100% přírodní. A krémy mi přijdou i praktičtější, lépe se mi nanáší :)

      Vymazat
  3. Jejich sprcháče mám moc ráda!! Miluji ten jejich levandulový. Hold jsem prostě levandulový fanatik ♥

    OdpovědětVymazat
  4. já jsem s Weledou vždycky moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  5. Můžu se zeptat, čím fotíš? Ty fotky vypadají moc pěkně. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Moje pokožka není v zimě náročná, ona je náročná celý rok :D. Od doby co jsem zkusila Weledu tak používám jedině ji, není nad jjeich sprchové krémy :). Buď Weleda nebo nic. A jestli přestanou ty krémy vyrábět, asi ze mě bude špinifiksl :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nevím, co bych si počla bez jejich sprchových krémů, mandlového pleťového krému a vůbec celé mandlové řady! Jinak nechci to zakřiknout, ale zdá se, že se teď pokožka vcelku uklidnila. Zázrak! Tak snad i ta tvá se jednou umoudří :D

      Vymazat