neděle 8. ledna 2017

Ponio: Masážní kakaová úžasnost

Miluju jídlo. Vlastně ne… Miluju dobré jídlo. Mému mlsnému jazýčku totiž nelahodí kdeco, ale když už najdu tu správnou symbiózu chutí a vůní, pak to stojí za to.  Jsem tu zkrátka jen já a jídlo a běda, jak by se mi ten sváteční okamžik někdo pokusil narušit. Přítel by vám mohl vyprávět o těch vražedných pohledech, když mu dávám s velkou neochotou tu mojí svátost ochutnat (ale bodejť, když mi při takovém ochutnání zmizí dobrá půlka talíře, že ;D).

Ironie ale je, že cizí talíře naopak degustuji velmi ráda. Pokaždé, když jsme v restauraci, mám velmi neodbytný pocit, že si ostatní objednali něco lepšího než já, o čemž se k nelibosti ostatních musím samozřejmě přesvědčit. Abych to shrnula, jsem naprosto příšerný parťák do restaurace, bistra, cukrárny, zkrátka všude tam, kde se podává jídlo. Takže všem radím - nikdy mě prosím vás nikam neberte! :D Jakmile jde o jídlo, neznám bratra.

A proč že jsem se tu tak rozvášnila o jídle? Odpověď je jednoduchá - stejně jako miluju jídlo, zbožňuju i vůně, které jídlo připomínají. Poslední dobou se tedy hodně vyžívám ve vanilce, kokosu, marcipánu, karamelu, čokoládě a jiných „jedlých“ vůní.

Jednoho krásného dne jsem vyhrála voucher v eshopu Krásná každý den a v mé následné objednávce měla své jisté místo i Kakaová masážní kostka od slovenské značky Ponio. Možná si pamatujete recenzi Primadonnky, která ji vychválila do nebes. A u mě to nebude jiné!



Obvykle recenzi výrobků začínám výpisem jejich složení, dnešní výčet ale bude velmi krátký: kakaové máslo. A to je celé, v jednoduchosti je zkrátka krása :) Oceňuji i to, že máslo je prémiové kvality a fair trade.

Ačkoli produkt nese název „kostka“, jedná se spíše o takový kulaťoučký bochánek. Úžasný, voňavý, čokoládový bochánek. Právě vůně je to, co mi na kostce učarovalo ze všeho nejvíc. Je to ta nejčokoládovatější čokoláda, jakou si vůbec umíte představit. Božská, sladká, opojná, ryzí vůně! A co je na tom nejlepší? Je čistě přírodní, nenajdete v ní žádné syntetické vonné látky a dokonce ani éterické oleje. Je tedy vhodná i pro ty největší citlivky, jako jsem třeba já :)

Kostku ale není třeba používat jen k masáži. Po sprše vám bohatě nahradí tělové mléko. Kakaové máslo je výživné, ideální pro péči o suchou pokožku a je vhodné i pro alergiky (neobsahuje ořechy). Doba tání se u kakaového másla pohybuje okolo 33°C, takže se nemusíte bát, že by se vám v krabičce rozteklo. Při styku s kůží se samo rozpouští a ještě více se rozvoní.






Úplně nejradši ji používám večer - lehnu si k nějakému dobrému filmu nebo knížce, zachumlám se do peřin, vyndám kakaovou kostku a začnu se jí jemně potírat. Přesně na tenhle moment se těším každý den. A kdybych uměla příst, tak v té chvíli zaručeně vrním blahem ;) Kostkou obvykle potírám i rty a zkrátka všechno, co jde. Co vám budu povídat, nejradši bych se v té vůni vyráchala úplně celá :D Je to prostě balzám na tělo, i na duši :)

Kakaovou kostku používám asi měsíc a ještě dobrá půlka jí určitě zbývá. Balení 50 g pořídíte za sympatických 117 Kč.

Na jakých vůních v kosmetice ujíždíte vy? :)

21 komentářů:

  1. Sladké vône mám tiež veľmi rada, takže toto by bolo niečo pre mňa. Navyše je to prírodná a slovenská kozmetika, čo viac si môžem priať.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! :) A musím říct, že slovenská kosmetika mi v poslední době doslova učarovala. Máte tam opravdu poklady! :)

      Vymazat
  2. Tuto vůni taky můžu. Mám doma tuhý balzám a ten je skvělý. Asi vyzkouším i tuhle masážní kostku, už jen kvůli té vůni. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Hmm, tak to jsi mě hodně nalákala a musím to vyzkoušet. Na tyhle masážní kostky většinou moc nejsem, ale pokud to nahradí tělové krémy, tak to nutně potřebuju :))

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som mala vanilkovú, tá bola mňamózna a teraz mám pomarančovú, tiež fajn :) Ja si ju ale nechávam na masáž, kľudne sa "obetujem" a nechám sa masírovať aj hodiny (alebo kým drahému neodpadnú ruky :D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já bych se taky ráda obětovala, ale u nás jsem to bohužel spíš já, kdo masíruje :/ :D Mimochodem ta vanilka mě taky moc lákala!

      Vymazat
  5. Tie Ponio masážne kocky sú úžasné, už mi dochádza moja vanilková, tak rozmýšľam, že po nej vyskúšam túto kakaovú :).

    Girl Goes Bio

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, já zas přemýšlím o té vanilkové, až mi dojde kakaová :))

      Vymazat
  6. Miluju svěží a sladké vůně. O tomhle produkty jsem zatím neslyšela ale moc se mi líbí + to jednoduché balení je super :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, v jednoduchosti (jak složení, tak i obalu) je prostě krása :)

      Vymazat
  7. Já mám nejraději levanduli a vanilku. I když kakaem také neopovrhnu :D ale to mám vždy chuť spíš sníst :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznám se, že mě to taky hodně láká a jednou jsem to nevydržela a mikroskopický kousíček i ochutnala :D Chuť byla ale bohužel (nebo spíš bohudík) neutrální :D

      Vymazat
  8. I já zbožňuju vůni kakaového másla. Voní snad ještě líp, než čokoláda. Škoda, že tak i nechutná :D

    Piosek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Taky jsi chutnala?? :D Nebo jsem tu jedinej nenažranec jenom já? :D

      Vymazat
    2. To víš, že chutnala :D

      Piosek

      Vymazat
  9. A tuším jsme na tom s jídlem velice podobně! :-D Z cizího koštuju ráda, ze svého s menším sebezapřením, aby mi to všechno nesežrali :-D

    Kostečku mám taky, ale ve vanilkové verzi a je úúúúúžasnáááááá!!! <3 po čokoládové variantě tedy sáhnu příště! ;-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že nejsem sama, kdo se bojí, aby mu náhodou neubylo :D
      Na vanilkovou verzi už jsem taky pomrkávala, takže je dost možné, že po ní příště taky sáhnu :))

      Vymazat