neděle 12. února 2017

NEOBIO: Sprchový gel & pěna do koupele

Jestli je ve vodách přírodní kosmetiky něčeho nedostatek, tak jsou to pěny do koupele. Ačkoli razím názor, že přírodní kosmetika v dnešní době nabízí alternativu prakticky ke každému produktu kosmetiky konvenční, u některých z nich je výběr přeci jen trochu omezenější. Dalším takovým oříškem jsou pro mě např. opalovací krémy. Je téměř nadlidský úkon najít opalovací krém, který by byl bez chemie, nanočástic a nejlépe i bez parfemace kvůli případnému podráždění. Zároveň by ale měl být dobře roztíratelný, abychom nevypadali jak ředitelé vápničky, že. Takže pokud o nějakém takovém víte, sem s ním! :D

Dnes se ale podíváme na sprchový gel & pěnu do koupele acai a mandle od Neobio, který jsem dostala k otestování od eshopu Fyto-kosmetika. Produkty německé značky Neobio jsou známé svými dostupnými cenami a pěkným přírodním složením, které zaručuje certifikát Natrue. Ve složení opravdu nenajdeme žádné škodlivé látky:

Aqua (Water), Lauryl Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, Coco-Glucoside, Glycerin, Betaine, Inulin, Euterpe Oleracea Pulp Powder*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Glyceryl Oleate, Sodium Chloride, Citric Acid, Sodium PCA, Potassium Sorbate, Parfum (Fragrance)**, Linalool**
* biologické pěstování
** přírodní esenciální oleje





Nejsem vyloženě cachtací typ, který by proležel ve vaně dlouhé hodiny, ale čas od času si vyhodím z kopýtka a tenhle luxus si dopřeju. Tak trochu i na oslavu toho, že už nemám ekzém a prostě můžu :D Výhodou je, že pěnu lze užívat i jako klasický sprchový gel. Mě sice lehce vysušoval, ale odhaduji, že normální (čti nevysušené, nerozmazlené) pokožce vyhovovat bude.

Pěna voní velmi jemně, sladce a docela příjemně. Na pokožce žádnou vůni nezanechává, což mi ale nijak zvlášť nevadí. Konzistence je tekutější a na velkou vanu je potřeba s dávkováním opravdu nešetřit. Obří oblaka pěny sice nečekejte, ale jako přírodní a zdravější alternativa běžných pěn do koupele bohatě postačí.

Pěnu můžete koupit TADY, a to za příjemných 99 Kč. Jo a bacha, jedná se o limitovanou edici ;)

Koupete se rádi? Máte nějaký další tip na přírodní pěnu do koupele?

4 komentáře:

  1. To je super, nevedela som, ze neobio ma v ponuke penu do kupela. Uz mi dochadza, tak ak na nu narazim u nas, skusim :). Na margo opalovakov, lavera ma v ponuke alebo potom by som skusila oleje- bud malinovy alebo z psenicnych klickov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip :) Já se u těch čistých olejů trošku bojím, abych se nespálila. Někde sice píší, že malinový olej má SPF něco kolem 40, kdežto jinde zase tvrdí, že nemá SPF prakticky žádné. A teď babo raď, že :D Asi to budu muset sama vyzkoušet :)

      Vymazat
  2. Neobio mě dost baví a líbí se mi, že jde o cenově dostupnou kosmetiku. Podle mě mají suprové hlavně šampony a sprchové gely :-)

    Jo a k tomu opalovacímu krému - můžu všema dvaceti doporučit třeba Dermatherm - PURSUN. Je sice drahý jako prase, ale boží :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat