neděle 20. listopadu 2016

MANNA: Božské mýdlo na vlasy?

O svých vlasech jsem toho napsala už hodně. V rychlosti - jsou jemné, zplihlé, rychle se mastící, bez objemu a já je za to nemám ráda. Jakmile tedy zaregistruji, že je nějaký výrobek určený na objem, okamžitě zbystřím všechny své smysly a soustřeďuji se jen na jednu neodbytnou myšlenku - tohle musím mít! Protože, co když zrovna tohle bude fungovat??



Jednou jsem takhle natrefila na stránky Manny, firmy vyrábějící přírodní kosmetiku, převážně mýdla. Když co najednou nevidím:

Určitě i Vy toužíte po zdravých, hustých, zářivě lesklých a hedvábných vlasech.“ Přestávám vnímat svět kolem sebe a jen nepatrně přikyvuji.
Toto mýdlo se zrodilo vysloveně proto, aby byly Vaše vlasy krásné.“ Jsem si jistá, že to musí být ta nejkrásnější věc na světě.
Co byste řekli na to, kdybychom Vám řekli, že jediný šampon vyřeší všechny Vaše problémy? Panebože! Tak ono to opravdu existuje??

Mýdlo pro zdravé vlasy slibuje, že jemné vlasy budou silnější, mastné vlasy se přestanou mastit, suché vlasy se nevysuší a citlivá pokožka se zklidní. K nákupu mě také přesvědčila více než stovka recenzí, z nichž je drtivá většina velmi pozitivní. Zaznívají tam výrazy jako “neskutečný objem“, “vlasy jsou konečně silné a pevné“, “nadýchané“, “už se mi téměř nemastí“… Sem tam se ale najdou i špatné zkušenosti, kdy mýdlo údajně vlasy slepí, ještě více je zmastí, činí je nerozčesatelnými apod. Byla jsem tedy psychicky připravená na to, že mé vlasy budou buď nadpozemsky nádherné, anebo příšerně hrozné. K mému překvapení se ale nestalo ani jedno!


Mýdlo má pěknou zelenkavou barvičku a voní především po mátě. Vlasy jsem tedy umyla podle návodu - namydlení, důkladné vymytí a na závěr oplach vodou s octem, který pomůže odstranit veškeré zbytky mýdla z vlasů. Při vymývání jsem si jisté změny všimla. Vlasy byly na dotek klouzavé a “vrzající“. Osobně tenhle pocit moc nemusím, ale značí to, že mýdlo vlasy řádně odmastilo. Co se týče změn a zvláštních pocitů, jsme u konce. Vlasy byly jinak stejné jako při umytí běžným tekutým šamponem. A jak já se těšila, že budou konečně jiné :D

Dobře, abych mu příliš nekřivdila, přeci jen nějaké nepatrné změny nastaly. Vlásky byly trošku víc klouzavé a možná se i dřív mastily (což ale nejsou změny, ve které jsem doufala). Po druhém mytí se stejným výsledkem jsem ztratila nervy a vrátila se zpět k tekutým šamponům. Mýdlo jsem pak používala na ruce a musím říct, že se poměrně osvědčilo. Jediná nevýhoda byla, že poměrně rychle mizelo.

Nechci být dneska jen skeptická, tak se pojďme na závěr ještě podívat na složení, které podle mě JE božské. Stejně jako certifikace Vegan a Leaping bunny a v neposlední řadě i úžasné balení provázené malým dárečkem a milým dopisem :)

SLOŽENÍ: Zmýdelněný olivový olej, zmýdelněný ricinový olej, zmýdelněný kokosový olej, voda, zelený jíl, levandulový esenciální olej, esenciální olej z čajovníku, limonene, linalool.

Tak co s ním… Já už si ho znovu určitě nekoupím, protože stejnou a možná i lepší službu mi prokážou přírodní tekuté šampony. Podle velkého množství kladných recenzí ale spoustě lidí vyhovuje. A je možné, že zrovna vám vyhovovat bude. To už si ale musíte vyzkoušet sami :) Pokud se tak rozhodnete, koupíte jej tady za 188 Kč.

Máte zkušenost s tuhými šampony na vlasy?

28 komentářů:

  1. Díky za recenzi! S vlasy mám jediné dva problémy - nedorostou mi pořádně do délky, protože se mi brzy začínají lámat konce, a taky i když si je učešu, za chvíli vypadám neučesaná. Nevím proč, na hlavě jsou mi vidět jednotlivé prameny, které jakoby nepřiléhaly k těm ostatním, prostě jako kdybych vstala a nestihla se učesat. Vím, že některých chlapům sluší styl alá zrovna jsem vstal z postele, o ženách to bohužel moc neplatí.
    Tohle mýdlo možná časem vyzkouším, protože hledám možnosti a alternativy jako je přírodní a netestovaná kosmetika, ale většina z nich mě odradí svou vyšší cenou a taky rizikem, že to mým vlasům nemusí sednout. A taky tím, že pořád bydlím s rodiči a mamka je trochu zatížená na peníze, kdyby věděla, že jsem si koupila šampon např. za 400Kč (jak jsem tu nedávno taky viděla lákavou recenzi), tak vím, že by z toho byl problém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak se koukám, tak ta rozcuchanost jde trochu vidět i na mé fotce na Googlu, pro představu. :)

      Vymazat
    2. Děkuji za komentář! :) Náhodou máš pěkné vlasy, ale chápu, co tím myslíš. Já mam ty pramínky taky věčně oddělené, jak jich mam málo. Jediné, na co si nemůžu stěžovat, je rychlost, jakou mi vlasy rostou. Sice jich mam málo, ale rostou jako divé :D Mnohem radši bych ale brala, kdyby rostly pomaleji, ale byly kvalitní a husté.
      P.S. A hennu jsi náhodou nezkoušela?

      Vymazat
  2. Ja nejak tým všetkým šampónom, mydlám a vlastne ničomu, čo spôsobuje objem vlasov neverím. Sama mám jemné, splihlé vlasy, ktoré objem jednoducho nezískajú umytím šampónom alebo niečím... To je genetika. Som rok a pol na no poo, umývam si vlasy marockým ílom a za ten čas sa mi podarilo docieliť celkom uspokojivý výsledok... prvý deň krásne vlásky, lesklé, jemné, rovné, druhý tiež, tretí a štvrtý so suchým šampónom v drdole super :) kedysi som si umývala vlasy každý deň a to im neprospievalo... Takže nevyhľadávam žiadne zázraky na objem (viem, že u mňa nefungujú).

    Zvláštne dievča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš naprostou pravdu, nemůžu chtít po šamponu zázraky :) Je to bohužel genetika a s tím se holt nic nenadělá. Nicméně vnitřně si to asi stále nechci připustit a pořád na nějaký ten zázrak čekám a nevzdávám to :D Kdyby se mi nevymývala henna, tak je to ona :) Po ní mam vlasy opravdu hustší a pevnější a mnohem méně se i mastí. Jenže já mam tu smůlu, že s prvním umytí je komplet pryč :(

      Vymazat
  3. Recenze je zajimavá, ale osobně jsem tuhé šampony nikdy nezkoušela. Možná nemám odvahu? Nevím, snad na něj taky někdy narazím aspoň abych si rozšířila obzory :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se trochu bála, ale zároveň jsem byla i hodně zvědavá. Za zkoušku to ale stálo :)

      Vymazat
  4. S tuhými šampony nějaké zkušenosti mám, ale zatím samé zklamání. Buď mají SLS, takže mě z nich svědí hlava, nebo moc olejů (třeba ten od Soaphorie), takže se vlasy vůbec neumyjí a jsou zamaštěné. Na mýdla Manna mě furt spamuje reklama na FB, tak jsem ráda, že konečně čtu nějakou recenzi :D Jaké šampony jinak používáš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi všude vyskakuje jejich reklama a to je možná důvod, proč jsem na jejich stránky nakonec zabrousila :D Momentálně používám 100% Pure, před ním jsem měla Argital, ale jinak střídám hlavně značky Natura Siberica a Nobilis Tilia :) Pro mě je hlavní kritérium, aby šampon neobsahoval coco-sulfát, protože mě pak děsně svědí hlava a dělají se mi i boláky.

      Vymazat
  5. V mém případě je zřejmě jedno, jestli si vlasy umyju levným kopřivákem značky Alpa, silikonovým Elseve, nebo takovouto přírodní mýdlovou kostkou - vyzkoušela jsem už všechno možné a moje vlasy vypadají prostě po každém šamponu uplně stejně :D. Stejně rychle se mastí, stejně rychle rostou, stejně se vlní, nemastí se rychleji... Asi je to mým vlasům už jedno a rezignovaly :D. Jediné na co teď hraju je, jestli mě štípe nebo neštípe hlava :D. Takže já bych do tohoto šamponu ty prachy nevrazila, ale celkově mi tato značka přijde moc sympatická :). Moc mě ale mrzí, že doprava je možná jen přes přepravce a ne přes Českou poštu. Já mám s přepravci špatnou zkušenost a v době kdy rozváží jsem navíc ve škole, nebo v práci v laborce a než z tama vypadnu, mají padla :D. Zkoušela jsem se s nimi několikrát domluvit aby zásilku někde nechali, ale pokaždé to dopadlo dost blbě.

    fellienm.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přepravu kurýrem taky nemám ráda. Je s nima špatná domluva a taky se mi snad ještě nikdy nepodařilo bejt doma v době doručení :D Moje vlasy taky vypadají většinou stejně, ale nepatrné rozdíly tam jsou. Pozoruju je hlavně v rozčesatelnosti, svědění hlavy a taky v kvalitě umytí (po některých mám mastné vlasy).

      Vymazat
  6. Ach nieco na objem by som potrebovala teda aj ja, tak dufam, ze raz najdes nejaky zazrak 🙂🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho už tak trochu našla - je to henna :) Ta jediná mi opravdu udělá objem a ještě se mi po ní méně mastí vlasy. Jediný problém ale je, že se mi po prvním umytí úplně vymyje :( Většině lidí přitom drží jak přibitá :D Ale vzdávat to s ní určitě nebudu, protože ty účinky za to fakt stojí :)

      Vymazat
  7. Já jsem vůči mýdlům vždy tak trochu skeptická a osobně jsem ještě neměla koule na to, abych nějaké vyzkoušela.. Musím tedy říci, že moc ani výrobky na lasy s nějakým účelem jako zvětšení objemu a tak ani nevyhledávám. Škoda, že moc neobstálo, protože jedno se mu musí fakt nechat, to balení je úchvatné! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balení mě taky uchvátilo :) I složení je moc pěkné, ale účinek takový průměrný no, čekala jsem trochu víc. To chápu, že to nevyhledáváš, ty máš úžasný objem od přírody :))

      Vymazat
  8. Ja som zatiaľ tiež nemala šťastie na tuhý šampón a už ani nemám moc chuť s nimi experimentovať. Neviem, či je to mojimi vlasmi, vodou, alebo obomi. Teraz používam svoj prírodný cukríkovo voňavý (pomarančovo-vanilkový) od Andalou a som spokojná :) Ale dobrý bol aj predošlý - mätový od 100% Pure, na ktorý stále chystám recenziu a nie a nie ju spísať... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mátový od 100% Pure používám teď a je skvělý! :) Sice bůhvíjaký objem taky neudělá, ale zase od něj nemůžu chtít zázraky. Od toho je tady hlavně henna :)

      Vymazat
  9. Značku jsem neznala, ale vypadá skvěle. Mrknu na ni, děkuji za tip :). Já si teď po delší době koupila šampuk a jsem z něj opět nadšená. Určitě u tuhých šamponu nějaký čas zůstanu.

    OdpovědětVymazat
  10. Asi to bude znieť troska divne, no doposiaľ som o Mydle na vlasy nepočula. Na druhej strane ma však tvoja recenzia veľmi zaujala a myslím si, že je to niečo nezvyčajné no i tak môže byť super. Páči sa mi jeho prírodné zloženie a myslím si, že by mohlo byť vhodné ak pre moje vlasy.

    Www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Složení má perfektní, tomu opravdu není co zvyknout :) Tím, jak je to neobvyklé, mě to právě hodně lákalo a čekala jsem od něj tím pádem i něco víc, než zvládne obyčejný šampon.

      Vymazat
  11. mydlo na vlasy? to prvý krát pocujem, vyzerá to zaujímavo, možno by som to vyskusala :)

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  12. Já používala tuhé šampony od Soaphorie i od Ponia a musím říct, že s těmi od Ponia jsem byla více spokojenější. Uvažovala jsem i nad tímto Manna mýdlem na vlasy, ale odolala jsem. Popravdě, já zase přestala mít trpělivost s přírodními šampony. Nějak jsem nemohla najít to pravé, co by mým vlasům vyhovovalo.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je fajn, že ti vyhovují :) Já už jsem se smířila s tím, že zázraky po šamponu prostě chtít nemůžu a chci jen to, aby mi dobře umyl hlavu a udržel vlasy co nejdéle nemastné. Momentálně používám mátový od 100% Pure, který jsem dostala k narozkám, a jsem s ním hodně spokojená :)

      Vymazat
  13. Já zkoušela mýdla od Mana, ale pouze na obličej a byla jsem spokojená se dvěma ze tří. Ale mýdlo na vlasy se nějak bojím koupit, protože mi přijde, že aplikace je složitá (mám extra dlouhé vlasy).
    Pěkná recenze a super fotky :) ;)

    INKA – lifestyle, focení, líčení, krása, DIY a novinky

    OdpovědětVymazat
  14. Ahojky,já mám stejnou zkušenost,jakmile jsem si koupila jakekoliv užasné mýdlo na vlasy,ktere je naprosto přírodní a hlavně často i drahé,tak vlasy?? Hruza. Naprosto strašné.Přesně jak píšeš vlasy vrzaly a když jsem po nich sjela rukou měla jsem pocit že si je vytrhám,ocet to trochu zlepsil,ale ne uplně.Jediné co mi konečně pomohlo a mám i o neco hustší vlasy je tuhý šampon kokos od Alverde.Mají ho normalne v DM drogerii. Umývam s ním vlasy jen jednou a pak dám kondicionér,nejlépe zase alverde nebo nejaký jiný bio. Ale musím uznat že parkrát na dovci jsem to udelala i bez kondicionéru a zvládla jsem to,vlasy nebyly tak hrozné a dalo se s nimy fungovat i tak:) Myslím že nejaka ta chemie tam určite asi bude,popravde nevyznám se v tom zatím,jen vím že mi vyhovuje,je aspon eco friendly a hlavne je to zero waste :) Martina

    OdpovědětVymazat
  15. Osobně mám s Manna mýdlem pro zdravé vlasy skvělou zkušenost. Vlasy mám dlouhé do pasu, se šampony jsem je musela umývat aspoň obden, s Mannou vydrží s klidem 3 i 4 dny. Myji je tak, že mýdlo napěním, nemyji s ním vlasy přímo, pěnu pak vmasíruji do vlasové pokožky. Vlasy mám vážně pevnější a nemastí se. Zjevně mám štěstí. ;)

    OdpovědětVymazat